Sinds 1896…

Geplaatst door KFW Categorie: KFW Nieuws
125 jaar muziekgeschiedenis staat er ondertussen al in de boeken van de Koninklijke Fanfare de Werkmanszonen. 125 bewogen jaren en vele generaties muzikanten die elk hun onmisbaar steentje bijdroegen tot het mooie palmares dat de fanfare het hare mag noemen, gedreven door een aanstekelijk enthousiasme dat sinds 1896 onafgebroken bloeit.

125 jaar geleden, tijdens een mosselfeest op een café, smeedden een 25-tal personen het plan om voortaan zelf voor een muzikale noot te zorgen. 125 jaar geleden ter gelegenheid van Zwart-Koningkermis (een feest na Driekoningen) werd het eerste optreden ooit door de fanfare gegeven: een wandelconcert door de straten van Zichen-Bolder onder luide toejuichingen, handgeklap en algemene belangstelling van uitbundige dorpsgenoten. Daarom herdenken wij jaarlijks rond deze periode het ontstaan van onze vereniging.

Gelukkige verjaardag Werkmanszonen en -dochters!