De Werkmanszonen maken nieuwe muziek!


De werkmanzonen nemen deel aan een samenwerkingsverbond tussen 9 Vlaamse fanfares uit de superieure afdeling dat de toepasselijke naam “Fanfarissimo” kreeg. Vanuit Fanfarissimo krijgt ieder deelnemende fanfare de kans om een uniek werk voor originele fanfare bezetting te laten schrijven dat (financieel) ondersteund vanuit de andere deelnemers. Zo blijft er ook in de toekomst ruimte voor het fanfare oeuvre, een uniek nalatenschap in de Lage Landen.

plc13Wij kozen ervoor om een werk te laten schrijven door componist Paul Lovatt Cooper, een gevestigde waarde in de Britse Brass Band wereld. Hij zal voor ons een wervelend en energiek werk schrijven met een lyrische middenpassage dat de geschiedenis en de uitstraling van de streek, het dorp en de fanfare omvat. Het werk zal opgedragen worden aan de 60-jarige herdenking van de Roosburg ramp. De wereldpremière zal door De Werkmanszonen gebracht worden op ons Velinx concert van 17-11-2018. Ook eind december proberen we ter nagedachtenis van de Roosburg een uitvoering in een unieke mergel setting te brengen. Na onze premières krijgen ook de andere Fanfarissimo deelnemers de kans om dit bijzondere werk in te studeren en uit te voeren. Zo zal de sfeer en nalatenschap van Zichen-Bolder ook ver buiten onze eigen streek ervaren kunnen worden. Dit als muzikaalste dorp van Vlaanderen!

Wij kijken er als fanfare erg naar uit om dit uniek werk dat voor onszelf werd bedacht en geschreven uit te voeren voor jullie, ons graag geziene publiek. Graag zien we u terug op (een van) beide première-evenementen om er samen een gedenkwaardig moment van te maken.