Yves2

YVES WUYTS

Yves Wuyts werd geboren op 14 april 1981 in Neerpelt en groeide op in Bocholt. Hij zette zijn eerste muzikale stappen aan het Nood-Limburgs Instituut voor Muziek en Woord. Als kleine jongen ontdekte Yves zijn passie voor de trompet en ging al gauw met zijn grote voorbeeld, zijn vader, meespelen in de harmonie van Bocholt. Tegelijkertijd volgde hij les trompet bij Willy Opsteyn. Later zette hij zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Alain De Rudder en Steven Verhaert, en hij volgde masterclasses bij internationale coryfeeën als bij Jeroen Berwaerts, Hakan Hardenberger, Reinhold Friedrich en Frits Damrow.

Tijdens zijn studies aan het conservatorium ontdekte Yves ook zijn interesse voor dirigeren. Nadat het behalen van zijn bachelor HaFaBra-directie bij Dirk de Caluwé en Jan Hadermann vervolmaakte hij zich bij Jan van der Roost en Edmond Saveniers aan het Lemmensinstituut. Hij deed verdere ervaring op als gastdirigent van de Noord-Limburgse Brassband, Brassband Schoonhoven (NL) en Fanfare De Kempenbloei te Achel.

Als trompettist/cornettist wordt hij gevraagd door het Vlaams Radio Orkest, De Filharmonie en maakte hij deel uit van het Proms-orkest en Brassband Willebroek. Hij speelt bovendien graag musicals en leeft hij zich ook wel eens uit in kleine bands die voornamelijk lichte muziek brengen. Daarnaast dirigeert hij al sinds 2001 verschillende orkesten. Momenteel heeft hij naast De Werkmanszonen ook de leiding over Concertband Musica Ham, Harmonie Sint-Gertrudis te Beesel (NL) en Brassband Scaldis in Antwerpen. Zijn engagement voor deze orkesten gaat hand in hand met zijn werk als muziekpedagoog. Yves geeft immers al enkele jaren les in de Sint-Jozefscholen te Bilzen en aan Musart, de kunstafdeling van de Scholen Kindsheid-Jesu te Hasselt. Voorts bouwt hij ook aan zijn reputatie als componist en arrangeur bij BVT Music.

Yves blijkt een echte muzikale duizendpoot. We zijn dan ook trots dat we hem al sinds augustus 2005 onze dirigent mogen noemen. Met zijn veelzijdige ervaring weet hij De Werkmanszonen telkens weer uit te dagen en tot hun limiet te drijven. Zijn ervaring als pedagoog en arrangeur/componist is daarbij van onschatbare waarde. Steeds weer weet hij muzikanten zichzelf te laten overtreffen en als geen ander kan hij zijn muzikale visie vertalen in motiverende commentaren, een leuke kwinkslag of een spitsvondige opmerking. Voor Yves komt een mooie en uitdagende muzikale ervaring immers op de eerste plaats.